Ciorbă de perișoare de vară
Timp de preparare: 1 h 10 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 2-3 morcovi, 2 patrunjei, 2 cepe verzi potrivite, 2 rosii, 1/2 ardei gras verde, frunze de leustean, 300-400 g carne tocata, sare, piper, 1 lingurita Knorr, 1 lingurita faina, 1 ou, acreala (la alegere), frunze de patrunjel si de marar verde, smintina la alegere, 2 linguri orez.
Mod de preparare: Morcovii si o ceapa se dau pe razatoare, ardeiul si rosiile se taie cubulete. Intr-o oala se pun 2 linguri de ulei si se calesc cele razuite si taiate pina se inmoaie si uleiul prinde o culoare galbena. Se adauga 4 l apa, lingurita de Knorr, sare si piper, patrunjelul radacina razuit si frunzele de leustean intregi.
Intr-e timp se fac perisoarele: carnea tocata de doua ori se amesteca impreuna cu ceapa razuita,. sare, piper, frunze de patrunjel si de marar verde. orez, 1 lingura faina si albusul de ou. Se amesteca bine-bine si se fac perisoare rotunde cu o lingurita .In ciorba care fierbe se introduc perisoarele facute si se lasa sa fiarba 20 min. Galbenusul se amesteca bine cu 3 linguri de smintina si 1 polonic de ciorba si se desarta peste ciorba in clocot.
Ciorba mai da un clocot dupa care se stinge. Cine doreste poate adauga la galbenus 1 lingura bors Knorr . Ciorba se poate acri cu ce folositi de obicei.
La sfirsit se adauga dupa preferinta patrunjel si marar verde tocat.
|