Ciorbă de pește cu hrean
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie
Porții: 6
Ingrediente: 1 kg pește, 2-3 cepe, 2 ardei grași, 2 l apă, 2 ouă, 2-3 roșii, 1 hrean, leuștean, mărar, pătrunjel, sare, piper, o mînă de corcodușe.
Mod de preparare: Se pun intr-o oala la foc ceapa tocata marunt si apa. Cind ceapa este aproape fiarta, se adauga ardeii taiati subtiri, rosiile curatate de pielite si simburi si pestele curatat, spalat si taiat in bucati potrivite pentru patru persoana, de asemenea, putin hrean ras. Se sareaza. Cind pestele este bine fiert, fara insa sa se sfarime, se trage oala de pe foc. Se acreste cu corcoduse (sau alte fructe crude) si se drege cu ou. Se toaca verdeata si se presara deasupra. Bucatile de peste se scot din oala una cite una cu lingura de spuma si se pun pe supiera cu atentie, ca sa nu se sfarime.
|