Ciorbă de pește cu hrean și zeamă de varză
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Porții: 6
Ingrediente: 1 kg pește, 3-4 roșii, 100 g orez, 1 ardei gras mare, 3-4 cepe, 2 morcovi, 1 hrean ras, 1 l zeamă de varză, 1 legătură leuștean, 1 legătură pătrunjel, sare, piper.
Mod de preparare: Se curăță peștele, se taie separat capul și cozile. Se pun la fiert capul și cozile în 2 l de apă rece, după fierbere se aruncă carnea și se păstrează zeama. În zeama obținută mai sus se pune ceapa tăiată rondele, morcovii mărunt tăiați și hreanul ras. Când s-au înmuiat se adaugă roșiile curățate de pielițe și sâmburi, fileuri de ardei gras și peștele porționat în 6 bucăți, precum și orezul curățat și spălat. Se adaugă sarea, piperul și zeama de varză.
|