Ciorbă de potroace cu mentă
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 500 g măruntaie de pasăre (inimi, pipote) și tacâmuri, 4 cepe, 4 fire de praz, 3 linguri de orez, 2 ouă, 200 g iaurt, 1 l zeamă de varză murată, 300 g zarzavat (morcov, țelină, cartofi), leuștean, pătrunjel verde, 2 lingurițe cu mentă uscată.
Mod de preparare: Se pune carnea la fiert și se spumează. Apoi adăugăm zarzavaturile și ceapa, tăiate mărunt. După ce fierb, timp de o oră la foc potrivit, adăugăm orezul care va fierbe, împreună cu celelalte ingrediente, timp de 15 minute. Adăugăm zeama de varză murată și lăsăm ciorba să mai clocotească de 4-5 ori. Stingem aragazul și punem iaurtul amestecat cu ouăle. Asezonăm ciorba cu menta fărâmițată și celelalte verdețuri.
|