Ciorbă de primăvară
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 2 h
Complexitate: medie
Ingrediente: 3 legaturi de loboda rosie, 1 legatura de macris (sau stevie), 1 legatura marar, 1 legatura patrunjel, 1 legatura leustean, 1 salata verde mica, 3 fire de ceapa verde (sau o ceapa rosie mica), ulei de masline sau ulei de floarea soarelui presat la rece, piper macinat, boia de ardei dulce, 1 litru de lapte dulce proaspat (sau bors dulce).
Mod de preparare: Tocam marunt, pe un tocator de lemn, ceapa verde (sau ceapa rosie), o punem in vasul in care urmeaza sa gatim intreaga ciorba (poate fi castronul pentru supa de la serviciul de masa, un castron de sticla sau orice alt vas potrivit dimensiunii). Punem peste ceapa o lingurita de miere de albine, o lingura de ulei, piper, boia dulce si amestecam totul fie cu o lingura de lemn, fie cu mana, pana cand ceapa devine translucida. Tocam apoi in ordine patrunjelul, pe care il punem peste ceapa si amestecam, apoi leusteanul, si il amestecam, mararul, loboda, macrisul (sau stevia) si la final salata, pe care este mai bine sa o rupem in bucatele mici decat sa o taiem (daca o taiem, putem obtine o imitatie de fidea, dar atunci o adaugam la final). Le amestecam pe toate si punem deasupra laptele (ori borsul dulce - si atunci putem servi cu smantana). Ciorba este gata si se poate servi imediat. Daca o lasam cateva ore, devine si mai buna.
|