Ciorbă de pui tânăr
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 pui tinar, 1 morcov, o radacina patrunjel, o ceapa taiata, 2-3 linguri orez, sare, bors, cozi de ceapa verde, marar, patrunjel, 1-2 rosii, 1 galbenus, 2 linguri smantana.
Mod de preparare: Intr-o oala de 3 litri de apa se pune la fiert morcov, radacina de patrunjel si ceapa taiate marunt. Cand incepe zarzavatul sa fiarba, se pune puiul taiat in patru, precum si labele, capul, pipota si ficatul si orezul ales si spalat. Se pune sare. Se spumeste, se adauga borsul fiert deoparte si strecurat, cozi de ceapa verde, marar si patrunjel taiate fin si rosiile, taiate bucati si fara seminte.
Inainte de a se servi, se drege in castron cu un galbenus si smantana.
|