Ciorbă de salată verde (II)
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 2-3 miini de salata verde, usturoi verde, patrunjel verde, 1 lingura faina, 2 galbenusuri, 2 linguri smintina, 3-4 linguri otet, 5-6 oua, slanina, sare.
Mod de preparare: Se pun la fiert intr-o oala 2 litri apa impreuna cu frunze de usturoi verde si patrunjel verde, taiate marunt, adaugind sarea necesara. Se alege si se spala salata, apoi se pune in oala, taiata, dar nu marunt. Salata nu trebuie lasata sa fiarba, ci numai sa dea un clocot, apoi se ia de la foc. Se fac jumari din 5-6 oua, cu cuburi de slanina fripta care se pun in ciorba cind se serveste. Separat, intr-o farfurie, se amesteca o lingura de faina cu cele doua galbenusuri, smintina si otetul. Se pune cu grija cite putin din aceasta compozitie in ciorba si se amesteca cu grija. Daca nu este suficient de acra, se mai adauga otet.
|