Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Ciorbă de tarhon cu carne de pasăre sau vită

Ingrediente: Măruntaie de pasăre sau piept de vită, morcov, pătrunjel, țelină, o ceapă mijlocie, 20 g orez, un gălbenuș, 100 ml smîntînă sau iaurt, 2 linguri de untdelemn, borș, zeamă sau sare de lămîie sau oțet, tarhon, sare.

Mod de preparare: Carnea, tăiată în bucățele, se pune la fiert în 2-3 l de apă rece (depinde cît este de bătrînă carnea; dacă fierbe mai mult, ciorba scade). Zarzavatul și ceapa, rase prin răzătoarea cu găuri mari, se călesc 2 minute în untdelemn, apoi se adaugă în supă, împreună cu o linguriță rasă de sare. Cînd toate sînt aproape fierte, se pune orezul, se amestecă bine ca acesta să nu se prindă de fundul oalei și se lasă să fiarbă circa 30 minute; apoi, ciorba se acrește după gust. Dacă s-a acrit cu borș, se lasă să mai fiarbă cîteva clocote și apoi se ia de pe foc, se drege, ca și ciorbele precedente și se sărează. Pentru aromă, se adaugă o linguriță cu vîrf de tarhon tăiat mărunt. Se poate pregăti la fel, fără carne.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.