Ciorbă de văcuță (I)
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 750 g carne vita, 150 g morcovi, 150 g albitura, 100 g telina, 150 g ceapa, 750 g cartofi, 150 g ardei gras, 150 g varza alba, 300 g rosii, 50 g bulion, 100 ml ulei, 5 g sare de larmie, 50 g leustean, verdeata, 300 g mazare si fasole verde, sare, 3 l apa
Mod de preparare: Carnea se curata, se spala, se portioneaza si se pune la fiert in apa cu sare. În timpul fierberii se spumeaza si se adauga ceapa curatata, spalata si taiata marunt. Zarzavaturile se curată, se spala, se taie in forme neregulate si se inabusa in ulei cu adaos de apa. Cind carnea este pe jumatate fiarta, se adauga zarzavaturile inabusite, varza si cartofii, apoi se continua fierberea. Spre sfirsitul fierberii se pun mazarea si fasolea verde scurse de zeama, adaugind si rosiile odata cu pasta de tomate diluata cu zeama. Se mai fierbe cca 15 minute, se potriveste gustul de sare si sare de lamiie care a fost dizolvata in putina zeama de ciorba. Se serveste cu verdeata taiata marunt.
|