Ciorbă mozaic cu ardei și varză
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 legătură de morcovi și rădăcină de pătrunjel, 1 ceapă, 200 g fasole fideluță (verde și galbenă), 1 sfeclă roșie mică, 1/2 varză mică, 2 ardei grași (sau 1 ardei și 1 gogoșar), 2 roșii, mărar și pătrunjel verde, sare, 1 lingură cu făină, 1 lingură cu unt, smântână pentru dres.
Mod de preparare: Tai fideluță ceapa, morcovii, pătrunjelul și le pui la fiert. După ce au început să fiarbă, pui fasolea și sfecla tăiată bucățele, varza rasă și lași să fiarbă cam 25 de minute. Adaugi apoi ardeii tăiați fideluță și roșiile curățate de pieliță și tăiate cubulețe, lăsând să mai fiarbă. Rumenești făina în unt (să n-o arzi, căci devine amară), stingi cu puțină zeamă de la legume și o adaugi în ciorbă. Pui verdeața tocată, potrivești de sare și mai lași 2-3 clocote. Dregi ciorba în farfurie cu smântână.
|