Ciorbă oltenească de porc
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1/2 kg carne de porc cu os, 2 morcovi, 1/2 țelină, 3 cepe, 2 cartofi, 2 linguri pastă de roșii, 1/2 l zeamă de varză sau borș, sare, 1 ou, 1 legătură pătrunjel.
Mod de preparare: Pui carnea la foc în apă cu sare, o dai numai într-un clocot și apoi arunci apa și speli carnea cu apă rece. O pui din nou la fiert în 4 l de apă rece cu sare și o lași 40-45 de minute. Cureți morcovii, țelina și ceapa, le toci mărunt, cureți și speli și cartofii, apoi îi tai în cuburi mai mari. Când carnea este aproape fiartă, pui toate legumele, pasta de roșii și potrivești de sare. După ce și legumele sunt fierte, adaugi zeama de varză sau borșul. Bați un ou cu puțină sare și îl pui în ciorbă. Tragi oala de pe foc și adaugi pătrunjelul tocat.
Poți pregăti ciorba și cu șiră de porc afumată sau cu costiță afumată.
O poți servi cu castraveciori acri sau ardei iute.
|