Ciorbă pescărească (II)
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: medie
Porții: 8
Ingrediente: 1 kg pești mici, 1 1/2 kg pește mare (crap, somn), 2-3 cepe, 1 fir de praz, 3-4 căței de usturoi, 250 g roșii, sare, 2 linguri ulei.
Mod de preparare: Se fierb într-o oală, până se sfărâmă, peștii mărunți, curățați și spălați. Se strecoară, se aruncă peștii mici și, în aceeași zeamă, se adaugă ceapa tăiată bucăți, prazul și usturoiul tocate, roșiile curățate de pieliță și tăiate cuburi și uleiul.
După ce au fiert toate 10 min., la foc iute, se pune și peștele cel mare, curățat și tăiat în bucăți. Se potrivește gustul cu sare, se acrește cu puțin oțet și se mai lasă să fiarbă 15-20 min.
După dorință, se poate presăra cu pătrunjel verde tocat și se servește cu mămăliguță.
|