Ciorbă țărănească de vară dreasă cu iaurt
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 1 mînă de mazăre, 1 mînă de fasole verde, 2 cartofi, 1 ceapă, 1 morcov, 1 rădăcină pătrunjel, 2-3 roșii, 500 g iaurt, 1 legătură mărar, 1 legătură pătrunjel, sare, piper.
Mod de preparare: Cureți mazărea, fasolea, cartofii, ceapa, morcovul, pătrunjelul, apoi razi rădăcinoasele, tai mărunt ceapa, cartofii cuburi și le pui la fiert cu mazărea. Când apa dă în clocot, adaugi și fasolea verde ruptă bucăți și un praf de sare și lași să fiarbă legumele pe foc mic. Opărești roșiile, le decojești, le tai bucățele și le adaugi în oală când toate legumele sunt fierte. După câteva minute torni iaurtul diluat cu 100 ml apă, potrivești gustul de sare și piper și mai dai ciorba în câteva clocote. O dai apoi deoparte și presari verdeața tocată.
În loc de iaurt dacă ai zer îl poți folosi să dregi ciorba.
|