Ciulama de miel cu ciuperci
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 500 g carne de miel, 1 kg ciuperci, 4 linguri ulei, 2 linguri făină, 1 ceșcuță lapte, 1 ceapă, sare.
Mod de preparare: Carnea se taie cubulețe și se pune în cratiță cu o lingură de ulei, ceapa înteagă și apă cît să acopere carnea. Se lasă la foc pînă carnea e bine fiartă. Ciupercile se fierb 20 min. în apă cu puțină sare. După ce s-au răcit, se scot și se toacă mărunt. Separat, se prepară sosul din restul de ulei, în care se prăjește ușor făina, apoi se stinge cu zeama ăn care a fiert carnea și cu o ceșcuță cu lapte, amestecîndu-se repede, ca să nu apară cocoloașe. Se adaugă carnea și ciupercile, se sărează după gust și se mai lasă să dea cîteva clocote.
Se servește cu mămăliguță aburindă.
|