Ciuperci cu ceapă și pătrunjel verde
Rețetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1/2 kg ciuperci, 1 ceapa, 100 ml ulei, sare, piper, patrunjel verde, pesmet.
Mod de preparare: Se scot piciorusele de la ciuperci, se curata si se spala sub un jet de apa. Se toaca marunt ceapa si se caleste in putin ulei. Se adauga piciorusele ciupercilor tocate, continuindu-se calirea. Se potriveste de sare si piper. Cind ciupercile sint fierte, se lasa vasul descoperit, sa scada. Se adauga apoi patrunjelul si se da vasul deoparte. Palariile ciupercilor, spalate si zvintate, se asaza pe o tava unsa cu ulei, se stropesc cu ulei, se presara cu sare si piper si se pun la cuptor. Dupa ce s-au copt, se scot din cuptor, se umplu cu compozitia preparata din piciorusele de ciuperci, se presara cu pesmet, se stropesc din nou cu ulei si se pun la cuptor pentru gratinat.
Se servesc calde sau reci, dupa gust.
|