Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Ciuperci cu creveți și cuș-cuș
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 1 kg ciuperci, 500 g creveți decorticați, 200 g cuș-cuș, 1 ardei gras roșu, 2 căței usturoi, 300 ml vin alb, 2 cuișoare, susan, 1 legătură de ceapă verde, ghimbir ras, pătrunjel, sare, piper, ulei de măsline, sos de soia, suc de lămîie.

Mod de preparare: Cuș-cuș-ul se opărește cu apă fiartă, se amestecă bine cu sare și piper după gust, ardeiul gras tăiat în cubulețe și semințele de susan. Se adaugă o lingură de ulei, pătrunjel tocat, se amestecă și se ține acoperit.
Creveții se spală, se pun într-o oală cu un litru de apă, vinul alb, boabele de piper și cuișoarele.
Se lasă la fiert timp de 5-10 minute, se scot și se pun într-o strecurătoare.
Se încing două linguri de ulei într-o tigaie, se adaugă ustu­roiul și ceapa tocate mărunt, o linguriță de ghimbir, o linguriță de semințe de susan și creveții.
Se călesc timp de cinci minute amestecînd încontinuu ca să nu se ardă legumele. Ciupercile se curăță, se spală și se scurg de apă.
Se umplu cu amestecul de cușcuș, se așază într-o tavă unsă cu ulei și se introduc în cuptor. Se țin zece minute, se scot, iar deasupra se așează creveții prăjiți.
Se servesc fierbinți, stropite cu sos de soia sau suc de lămîie.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.