Ciuperci cu maioneză
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Porții: 6
Ingrediente: 1 kg ciuperci, sare, 250-300 g maioneză, 100-150 ml smîntînă groasă, mărar, pătrunjel.
Mod de preparare: După ce s-au curățat, ciupercile se fierb acoperite circa 30 min. în 1/4 l apă clocotită, împreună cu o linguriță rasă de sare, o foaie de dafin, 50 ml vin alb sec, pînă cînd se înmoaie bine, apoi se scurg de apă în strecurătoare, unde se lasă să se răcească. Maioneza obișnuită se amestecă cu smîntîna, potrivindu-se gustul cu sare, acreală și muștar, ca să fie mai picantă. Pentru aromă, se adaugă frunze de mărar și pătrunjel tăiate mărunt și, facultativ, puțină ceapă rasă fin, apoi se amestecă cu ciupercile bine scurse. Salata se așează pe platou și se ornează cu măsline și gogoșari sau se presară numai cu pătrunjel tăiat mărunt.
|