Ciuperci cu mărar
Rețetă de post (vegetariană)
Ingrediente: 1/2 kg ciuperci, 100 ml untdelemn, o linguriță cu vîrf de mărar tăiat mărunt, o ceapă, 1/4 l suc de roșii, piper, sare.
Mod de preparare: Ceapa tăiată mărunt se călește în tot untdelemnul 4-5 minute, cu o jumătate de linguriță cu sare, la foc mic, pînă cînd scade apa ce o lasă și devine lucioasă, se adaugă apoi ciupercile, sucul de roșii și un vîrf de cuțit de piper, lăsîndu-le să fiarbă la foc mic, acoperite, 30-40 minute, și adăugînd puțină apă pînă ce se înmoaie. Cînd ciupercile sînt fierte, sosul scăzut numai cît să le cuprindă și untdelemnul la suprafață, se adaugă mărarul și se sărează după gust și, facultativ, se pun cîteva picaturi de zeama lămîie. Se servesc reci, ca fel întîi.
|