Ciuperci cu mazăre
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 500 g ciuperci, 450 g mazăre, 2 legături ceapă verde, 2 căței de usturoi, 1 ardei iute mic, 50 g unt, 100 g parmezan, nucșoară, 1 legătură de mărar, sare, piper, smântână, ulei de măsline.
Mod de preparare: Ceapa verde și usturoiul se curăță, se spală și se toacă mărunt. Ciupercile se spală, se curăță de codițe și se lasă întregi. Codițele se taie în felii mai subțiri și se pun într-un castron.
Se topește untul într-o cratiță, se adaugă ceapa, usturoiul, un vîrf de cuțit de pudră de nucșoară, codițele de ciuperci tocate și ardeiul iute curățat de semințe și tăiat mărunt. Se călesc timp de 10 min., se adaugă mazărea spălată, sarea și piperul.
Se toarnă o cană de apă, se lasă pe foc până când mazărea este aproape fiartă, se adaugă parmezan ras, mărar tocat și se ia de pe foc.
Ciupercile se stropesc cu ulei de măsline și se umplu cu amestecul de mazăre și parmezan. Se așează ciupercile într-o tavă, se introduc în cuptor și se țin timp de 15 min. la foc potrivit.
Se servesc fierbinți, cu smântână și mărar proaspăt tocat.
|