Ciuperci fripte cu spanac și brânză
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 8 ciuperci champignons mari (800 g), 350 g spanac, 100 g brânză cu mucegai, 5 linguri de ulei, sare, piper, 1 cățel de usturoi, 250 ml sos de soia, 250 g roșii cherry, câteva frunze de salată verde, 1 lingură suc de lămâie, puțin zahăr.
Mod de preparare: Pregătiți ciupercile, îndepărtați-le codițele, apoi tocați-le. Pregătiți spanacul. Tăiați brânza cuburi.
Încingeți cuptorul la 200 °C. Încingeți 2 linguri de ulei, prăjiți pălăriile ciupercilor 5 min., amestecând continuu, condimentați, apoi scoateți-le din tigaie și puneți-le separat într-un vas.
Pisați usturoiul și puneți-l în uleiul în care ați prăjit pălăriile, apoi căliți și codițele ciupercilor. Adăugați spanacul și condimentați. Încorporați brânza, sosul de soia și umpleți cu acest amestec pălăriile ciupercilor. Frigeți-le pe o tablă 10 min.
Pregătiți roșiile și salata, apoi mărunțiți-le. Adăugați sucul de lămâie și 3 linguri de ulei, apoi condimentați cu sare, piper și zahăr.
Așezați ciupercile, roșiile și salata pe un platou și turnați dressingul. Eventual, ornați cu felii de lămâie.
|