Ciuperci italienești
Rețetă tradițională din Italia
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 500 g ciuperci, 60 g unt, 1 linguriță ceapă roșie răzuită, 200 ml lapte, 20 g făină, 100 ml smîntînă, 2 gălbenușuri, 20 g carne afumată, 100 g cașcaval ras, sare, piper măcinat, zeamă de lămîie, pătrunjel verde.
Mod de preparare: Ciupercile curățate și tăiate felii se călesc cu ceapa roșie în 40 g unt, se condimentează cu sare, piper și pătrunjel verde tocat. Între timp, din untul rămas, lapte și făină, se fierbe un sos bechamel.
Se ia de pe foc, se adaugă smîntîna, gălbenușurile și carnea afumată tăiată fideluță.
Se sărează și se dă gust cu cîteva picături de zeamă de lămîie.
Se amestecă cu ciupercile, se pune compoziția într-un vas termorezistent.
Se presară cașcaval și se coace puțin în cuptor.
|