Ciuperci prăjite cu praz și sos de usturoi
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 1 kg ciuperci champignon, 1 legătură de praz, 4 căței de usturoi, 150 ml smîntînă, 150 g iaurt, cimbru, piper alb, sare, ulei, unt sau margarină, 150 g pîine baghetă.
Mod de preparare: Prazul se taie fin. Se curăță usturoiul și se zdrobește. Se amestecă smîntîna cu iaurtul și 1/4 din usturoi. Se taie cimbrul și jumătate din acesta se amestecă în sos și se condimentează cu sare si piper.
După ce am încins uleiul, prăjim ciupercile, amestecînd continuu. Cînd ciupercile s-au prăjit, adăugăm prazul și 1/4 din usturoi și mai călim puțin, condimentînd cu sare și piper.
Se amestecă untul cu restul usturoiului. Bagheta se taie pe lungime, se unge cu pasta de usturoi, după care se dă la cuptor 5 minute.
Se pune puțin sos de smîntînă cu iaurt peste ciuperci și se ornează cu restul de cimbru.
Se servește cu sos.
|