Ciuperci scăzute
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 500 g ciuperci, 50 g unt, o linguriță cu vîrf cu mărar sau pătrunjel, zeamă de lămîie, o linguriță vegeta cu sare, un vîrf de cuțit de piper.
Mod de preparare: Ciupercile bine spălate și tăiate în felii mai mari se înăbușă în unt, acoperite la foc mic, pînă se înmoaie și apa lor scade, dacă nu s-au înmuiat, se mai adaugă apă. Cînd sînt gata, se adaugă vegeta sau sare și piper, după gust, mărar și pătrunjel, amestecîndu-se de citeva ori ca să-și însușească mai bine aroma, apoi se iau la o parte și se acresc după gust cu zeamă de lămîie.
Se servesc calde sau reci, ca fel întîi sau asociate cu piure de cartofi.
|