Ciuperci umplute (III)
Rețetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Porții: 6
Ingrediente: 12 ciuperci mari, 12 lingurițe ulei, 2-3 cepe, sare, piper, pătrunjel verde tocat, zeama unei lămîi, încă o lingură de ulei.
Mod de preparare: Spălați ciupercile în apă cu puțină zeamă de lămîie, lăsați-le să se scurgă și desprindeți piciorușele de pălării.
Ungeți cu puțin ulei o tavă smălțuită, puneți în ea ciupercile cu gura în sus, sărați-le, piperați-le, turnați în fiecare pălărie cîte o linguriță de ulei, acoperiți tava și dați-le la cuptor să se pătrundă.
Cînd s-au înmuiat, luați capacul și lăsați-le încă puțin să se rumenească.
Separat, tăiați piciorușele cubulețe și dunstuiți-le în uleiul încins. Lăsați-le puțin să se răcească, tocați pătrunjelul verde și amestecați-l cu piciorușele și cu zeama de lămîie.
Așezați pălăriile rumenite pe farfurii, umpleți-le cu tocătura de piciorușe și serviți-le reci.
|