Ciuperci umplute cu cașcaval
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete mari, 200 g cașcaval, 50 ml ulei, 1 ceapă, 4 căței usturoi, 50 g praz, 1 legătură de mărar, 1 pahar de vin roșu, busuioc, sare și piper după gust.
Mod de preparare: Se curăță ciupercile, se desfac piciorușele și se pun la scurs. Se toacă ceapa, cățeii de usturoi, mărarul, prazul, piciorușele de la ciuperci, se rade cașcavalul și se amestecă toate adăugând puțină sare, piper, busuioc și cele 50 g de unt. Se pun ciupercile într-o tavă cu "pălăriuța" în sus, iar în fiecare pălăriuță se pune umplutura obținută. Se adaugă apa, 50 ml ulei și paharul de vin. Se dau la cuptor până se rumenesc frumos.
|