Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Ciuperci umplute cu ciuperci
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 200 g orez, 500 g ciuperci, 2 linguri de ulei, 1 ou, 2 linguri de faina, 100 g unt, 400 ml lapte, 100 ml smantana, sare, piper macinat, 1 legatura de patrunjel verde, 1 lingura de delikat.

Mod de preparare: Se curata ciupercile, 8 palarii mari se lasa intregi, restul se taie marunt.
Se calesc palariile intregi intr-o lingura de ulei, se scot, apoi se calesc ciupercile taiate marunt.
Se prepara un sos bechamel din unt cu o lingura de faina si 100 ml lapte, se adauga jumatate din ciupercile calite fara zeama, se condimenteaza cu sare, piper si patrunjel, apoi se adauga oul.
Se caleste orezul in uleiul ramas, se stinge cu apa, se condimenteaza si se fierbe pana cand se inmoaie.
Orezul se asaza pe un platou termorezistent, se asaza deasupra palariile calite, se pune in fiecare palarie o gramajoara din ciupercile cu bechamel apoi se toarna peste toate sos de ciuperci.
Sosul de ciuperci se prepara din ciupercile calite ramase: se presara o lingura de faina, se stinge cu laptele ramas, se sareaza, se pipereaza, se fierbe pana se ingroasa si se adauga smantana.
Se coace in cuptorul fierbinte, dar nu se prajeste.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.