Ciuperci umplute cu pate de ficat
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 500 g ciuperci cu palarii mari, 1 lingurita de otet, 200 g unt, 1 lingurita de ceapa razuita, 1 lingura de faina, 100 ml lapte, o conserva mica de pateu de ficat, sare, piper macinat.
Pentru pane: faina, oua, pesmet.
Pentru prajire: ulei.
Mod de preparare: Se curata ciupercile, se indeparteaza palariile.
Palariile se fierb 5 minute in apa cu otet. intre timp, ceapa se prajeste in unt, se calesc in aceasta piciorusele taiate marunt, se sareaza, se pipereaza, se calesc pana cand scade zeama, se presara faina si se stinge cu lapte.
Se fierbe pana cand devine gros apoi se amesteca bine cu pateul.
Se lipesc cu aceasta crema cate doua palarii, se trec prin faina, oua si pesmet si se prajesc in ulei fierbinte, pana cand devin rumene.
Merge cu un coniac de fructe slab.
|