Ciuperci umplute cu șuncă
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 16 ciuperci mijlocii, 3 linguri ulei de masline, 2 felii sunca de Praga (cu grasime cu tot) taiate bucatele, 30 g miez de franzela proaspata, 1 catel de usturoi zdrobit, 2 cepe verzi tocate marunt, 1/4 ceasca parmezan (sau cascaval) ras, 2 linguri patrunjel verde tocat, 1 ou batut, sare, piper, 1 1/2 pahar smantana groasa, 1-2 linguri mustar, putin vin alb, inca 150 g cascaval ras, 2 rosii, rondele de ceapa verde.
Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 200 grade C, se tapeteaza o tava de 32x28 cm cu folie de pergament, care se unge cu putin ulei. Se curata ciupercile, se sterg palariile cu o carpa uda si se aseaza in tava, iar piciorusele se toaca marunt.
Intr-o tigaie, se incinge uleiul si se prajeste sunca circa 3 minute, la foc potrivit, intorcand-o din cand in cand. Se adauga piciorusele de ciuperci, se prajesc si ele 2 minute (cu capac) si se ia tigaia de pe foc. Se toarna compozitia intr-un castron, se incorporeaza miezul de paine, usturoiul, ceapa, parmezanul, patrunjelul si oul si se amesteca bine cu o lingura de lemn. Se ia cate putin din acest amestec si se umplu palariile, apasand usor cu degetele. Peste ele se toarna sosul preparat din smantana, mustar, vin si cascaval ras, se baga la cuptor si se lasa circa 15 minute, pana ce se rumenesc.
|