Ciuperci umplute românești
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 500 g ciuperci, 2 linguri de ulei, 1 lingura de faina, 1 lingura de pesmet, putin lapte, 1 ou, 50 ml vin alb, 1 lingurita de ceapa rosie razuita, 100 ml smantana, 1 legatura de marar, 1 legatura de patrunjel verde, sare, piper macinat, zeama de lamaie.
Mod de preparare: Ciupercile se curata, palariile se pun deoparte, iar piciorusele taiate marunt si ceapa razuita se calesc intr-o lingura de ulei pana cand scade zeama.
Se presara pesmet, se stinge cu putin lapte si se fierbe pana cand devine gros.
Se adauga condimentele verzi si i se da gust cu sare, cu piper si cu cateva picaturi de zeama de lamaie.
Cand este deja caldut, se adauga oul.
Tava termorezistenta se unge cu ulei, se asaza palariile de ciuperci, se pun in fiecare gramajoare din umplutura, se stropesc cu vin si se prajesc in cuptor. inainte de servire se stropesc cu smantana.
Se poate servi si rece; in acest caz, in loc de smantana se foloseste maioneza.
|