Clătite americane
Rețetă tradițională din SUA
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 375 g făină, 300 ml lapte dulce, 2 ouă, 50 g unt, 50 g zahăr tos, miere, 1 linguriță praf de copt, sare, 1/2 linguriță pudră de scorțișoară, zahăr vanilinat, 1 borcan cu gem de prune, prune, unt pentru uns.
Mod de preparare: Într-un castron, se amestecă făina, praful de copt, pudra de scorțișoară și un vîrf de cuțit de sare.
Într-un alt vas, se pun laolaltă ouăle, untul topit și răcit, zahărul tos, un pliculeț cu zahăr vanilinat și o lingură de miere.
Se mixează totul, se adaugă laptele și se mai mixează două minute. Se toarnă totul peste ingredientele din castron și se amestecă bine.
Se unge cu unt o tigaie pentru clătite, se ia compoziție cu un polonic și se toarnă cîte o grămăjoară, fără să se întindă în toată tigaia.
Se lasă la prăjit pînă cînd la suprafață încep să apară bule de aer, se întorc cu o paletă și se prăjesc și pe a doua parte.
Se procedează la fel cu restul de compoziție, iar clătitele obținute se suprapun una peste cealaltă ca să se păstreze calde.
Se servesc cu gem de prune sau prune proaspete.
|