Clătite chinezești cu piept de rață
Rețetă tradițională din China
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: Aluat: 60 g făină, 2 ouă, sare, 40 g unt.
Umplutura: 400 g piept de rață, 80 g morcovi, 80 g pere, 50 g muguri de soia, 20 g ghimbir proaspăt, 40 g alune americane, sos de soia, 1 leg. ceapă verde, sare, piper.
Mod de preparare: Făina se amestecă cu 125 ml apă, ouă, sare și 1/2 din unt și se vor prăji cu cealată 1/2. Carnea se taie felii subțiri, morcovul se taie felii subțiri. Para se taie felii subțiri, se curăță mugurii de soia, ghimbirul se dă prin răzătoare și se amestecă cu sosul de soia. Într-o tigaie se topește pielița de pe piept și în ea se trage carnea, se adaugă morcovul, para, sosul de soia, se lasă să scadă după care se adaugă alunele prăjite fără grăsime, mugurii de soia, se toarnă pe fiecare clătită și pliază dublu.
Se taie ceapa verde mărunt și se presară peste clătite în momentul servirii.
|