Clătite cu căpșuni "marinate" și înghețată
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 500 g căpșuni, 100 g zahăr, zeama de la 1 portocală, nucșoară, 100 ml vin dulce, 30 g unt, 100 g făină, 4 ouă, 1 vîrf de cuțit sare, 1 lingură zahăr pudră, 6 linguri lapte, apă minerală, 4 globuri înghețată.
Mod de preparare: Se curăță căpșunile și se rup (se taie) în două. Se pune zahărul pe foc și se lasă să se caramelizeze. Se stinge cu zeama de portocală și vinul dulce și se aromează cu puțină nucșoară. Se pun căpșunile în "marinata" astfel preparată și se lasă să se îmbibe bine.
Se topește untul și se amestecă cu făina, ouăle, sarea, zahărul pudră și laptele, pînă ce se obține un aluat subțire. Se lasă să se umfle aproximativ 30 de minute și se mai subțiază - eventual - cu puțină apă minerală. Se prăjesc clătitele (subțiri) într-o tigaie de teflon și se servesc cu căpșuni și înghețată.
|