Clătite cu cremă de castane
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 35 min.
Complexitate: medie
Porții: 8
Ingrediente: 300 g făină, 750 ml lapte, 3 ouă, 60 g zahăr, două linguri de zahăr brun, 400 g castane din conservă, 50 g amidon, 50 g flori de soc, două pliculețe cu zahăr vanilinat, o jumătate de linguriță de sare, ulei, esență de vanilie, mentă.
Mod de preparare: Într-un castronel se dizolvă amidonul cu 50 ml lapte. Într-o oală se pun la fiert 200 ml de lapte dulce. Când a început să fiarbă, se adaugă un gălbenuș și zahărul tos, apoi se amestecă.
Se lasă să fiarbă cinci minute și se pune amidonul. Se amestecă încontinuu, ca să nu facă cocoloașe. Se adaugă apoi castanele și se mai fierbe 15 minute.
Se toarnă compoziția într-un vas înalt și se mixează până când rezultă o cremă. Se pune într-un castron, se acoperă cu folie de plastic alimentar și se lasă să se răcească în frigider.
Într-o oală se amestecă restul de lapte cu zahărul brun, sarea, cele două ouă și albușul rămas. Se adaugă făina și se mixează până rezultă o compoziție lichidă.
Se adaugă florile de soc, zahărul vanilinat și se amestecă. Se toarnă câte puțin ulei în cratiță, apoi aluat și se coc clătitele. Se unge fiecare cu cremă de castane, se rulează și se servesc.
În cremă se poate adăuga mentă și esență de vanilie.
|