Clătite cu cremă de unt și căpșuni
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: Pentru aluat: 120 g faina, 2 oua, 1 varf de cutit sare, 50 g ulei de floarea-soarelui, 30 g zahar, 1/4 l lapte.
Pentru crema si prajit: 500 g capsuni, coaja rasa si zeama unei jumatati de lamaie, 2 linguri lichior de portocale, 100 g unt moale, 70 g zahar pudra, 20 g ulei de floarea-soarelui.
Mod de preparare: Se amesteca cu mixerul ingredientele pentru aluat (mai putin laptele), adaugandu-se laptele putin cate putin. Se lasa aluatul sa se umfle circa o jumatate de ora.
Se spala capsunile (intr-un vas cu apa, nu direct sub jet), se indeparteaza coditele si se pun deoparte 200 g. Restul se taie bucatele. Jumatate din ele se zdrobesc si se amesteca cu coaja, zeama de lamaie si lichiorul. Separat, se freaca bine untul cu 60 g zahar pudra si se incorporeaza in crema astfel preparata piureul de capsuni.
Se incinge uleiul intr-o tigaie de teflon si se fac 10 clatite, care se aseaza una peste alta.
Se ia, pe rand, cate-o clatita, se unge - pe jumatate din suprafata - cu crema de unt si capsuni, se presara cateva capsuni taiate bucatele si se impatureste in patru. Se pun intr-o forma rezistenta la foc, se presara cu zahar pudra si se rumenesc 2-4 minute in cuptor.
Se garnisesc cu capsunile puse deoparte (taiate in patru) si se servesc imediat.
|