Clătite cu pere, brânză și slăninuță
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 300 g făină, 300 ml lapte, 6 ouă, 1 vîrf de cuțit sare, 3 pere mai coapte, 150 g brînză Camembert, 2 linguri unt, frunzulițe de salvie, 150 g slăninuță împănată (bacon), piper.
Mod de preparare: Se face un aluat de clătite (mai subțire) din făină, lapte, ouă și sare. Se spală perele, se îndepărtează partea lemnoasă și semințele și se taie felii subțiri, la fel ca brînza și baconul.
Se încinge untul, se pune pe fundul tigăii un strat de pere și frunze de salvie, se acoperă cu aluat și se prăjește clătita circa 3 minute, pînă ce se rumenește frumos.
Se întoarce și se așează peste ea feliile de Camembert. Se procedează la fel și cu celelalte 3 clătite, după care se țin la cald.
Se prăjește și baconul (în grăsimea lui), se presară cu piper și se pune peste feliile de brînză.
Clătitele se servesc calde, cu salată verde bine asezonată.
|