Clătite cu urdă
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 2 ouă, 5 linguri făină, lapte, ulei.
Umplutura: 50 g unt, 300-500 g urdă, 2 ouă, sare, 2 linguri smîntînă, puțin mărar verde, zahăr.
Mod de preparare: Se bat ouăle bine, se adaugă făina, o lingură cu ulei, se amestecă bine cu furculița sau cu un tel mic. În aluatul obținut, se toarnă laptele, cîte puțin, și se amestecă pînă ce compoziția capătă consistența unei smîntîni subțiri. Se unge cu ulei o tigaie cu coadă. Se lasă să se încălzească uleiul și, cu un polonic mic, se pune din compoziție, se întinde un strat subțire, cît să acopere fundul tigăii. Se lasă să se prăjeasca pe o parte, apoi se întoarce cu un cuțit lat pe partea cealaltă să se rumenească. Cînd este gata, se răstoarnă pe o farfurie.
Se amestecă bine urda, se pune, după gust, puțin mărar și zahăr. Se umplu clătitele. Se pun într-o tavă, se toarnă deasupra smîntînă și se ține la cuptor 10-15 minute.
|