Clătite picante umplute cu dovleac
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 10 min.
Complexitate: medie
Porții: 6
Ingrediente: Aluatul: 3 oua, 6 linguri de lapte, 75 g faina, 50 g unt, sare, 1 lingura unt pentru prajit.
Umplutura: 50 g seminte de dovleac, 500 g miez de dovleac, 2 linguri unt, 1 catel de usturoi, 2 fire salvie, 125 g branza de vaci, 1 galbenus, sare, piper, 200 g smantana acrisoara, grasime pentru uns forma.
Mod de preparare: Se amesteca toate ingredientele si, cand aluatul e gata, se lasa sa se odihneasca circa 30 de minute, dupa care se fac 6 clatite subtiri si se prajesc, pe rand, in unt (putin) intr-o tigaie de teflon (diametrul 18 cm).
Apoi se prepara umplutura. Semintele de dovleac (cojite) se rumenesc intr-o tigaie - fara grasime - si se lasa sa se raceasca. Se da miezul pe razatoarea mare si se prajeste in unt incins circa 3 minute. Se adauga usturoiul presat si salvia taiata fasii si se mai lasa sa se prajeasca 1-2 minute. Cand s-au racit, se amesteca bine dovleacul prajit (cu usturoi si salvie) cu branza, galbenusul si semintele rumenite si se gusta de sare si piper. Smantana batuta bine se toarna intr-o forma (termorezistenta) unsa cu putin unt sau ulei in care se asaza apoi una langa alta clatitele umplute in prealabil cu compozitia de dovleac si branza, si rulate (cu marginile indoite spre interior). Se baga in cuptor si se coc circa 20 de minute la 200 grade C.
Se pot presara - eventual - cu piper macinat mai mare si se servesc fierbinti sau caldute - dupa gust.
|