Clătite umplute cu cârnați
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 2
Ingrediente: Coca: 200 g de făină, 1/4 l de lapte, 2 ouă, sare.
Umplutura: 2 cepe, 2 linguri de ulei, 100 g de castravete, 300 g de cârnați oltenești (sau alți cârnați), 5 măsline verzi umplute cu ardei, sare, boia dulce de ardei, 1 lingură de făină, 65 ml de zeamă de carne, 50 g de margarină, 4 linguri de mărar verde tocat.
Mod de preparare: Se amestecă bine laptele cu ouăle, făina și sarea. Se lasă aluatul să se odihnească circa 30 min.
Ceapa se curăță, se taie inele subțiri și se călește în ulei încins. Se adaugă castravetele curățat și tăiat în fâșii subțiri, cârnații tăiați în felii subțiri, măslinele tăiate și ele mărunt. Se presară cu sare și boia și se mai amestecă pe foc 2-3 min.
Se toarnă făina desfăcută cu puțină apă și se lasă să prindă culoare, amestecând continuu. Se sting toate cu zeama de carne și se lasă pe foc până se încheagă compoziția.
Se unge o tigaie cu puțină margarină (sau ulei), se toarnă cu polonicul din aluat, se presară cu mărar tocat și se prăjesc foi de clătită (potrivit de groase) pe ambele părți. Se scot din tigaie, se umplu cu compoziția de cârnați și se rulează.
Se servesc calde, cu salată de varză roșie.
|