Clătite umplute cu ciuperci
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 500 g ciuperci, 50 g ceapă, 50 ml untdelemn, 50 ml vin, o foaie dafin, 200 ml smîntînă, 50 g parmezan sau cașcaval ras, mărar sau pătrunjel, piper, sare.
Mod de preparare: Ceapa tăiată mărunt se călește un minut în untdelemn, adăugînd apoi ciupercile bine spălate și tăiate felii, 1/2 liguriță de sare, un vîrf de cuțit cu piper, foaia de dafin și vinul. Se călesc acoperite pînă cînd scade apa ce o lasă și se înmoaie; dacă este nevoie, se adaugă cîte puțină apă, pînă cînd se fierb bine. Cînd vor fi gata, trebuie să fie bine scăzute. Cratița se ia de pe foc, se adaugă mărarul sau pătrunjelul, sau din ambele, și smîntîna, amestecîndu-se bine. Clătitele păstrate calde se umplu cu această compoziție, împachetîndu-le ca sarmalele. Se așează într-un vas termorezistent, uns cu unt și se presară cu cașcaval. Vasul se introduce în cuptor cu 10 minute înainte de servirea clătitelor.
|