Clătite umplute cu praz
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie
Ingrediente: Pentru clatite: 200 g faina, 4 oua, 50 g unt, 200 ml lapte, sare, grasime pentru prajit (unt sau margarina).
Pentru umplutura: 500 g praz, 150 g ciuperci, 40 g unt, 100 g smantana, 2-3 linguri sos de soia, o lingura mustar, piper, 100 g telemea moale de vaca, grasime pentru uns forma.
Mod de preparare: Clatitele: se amesteca bine faina, ouale, untul topit si laptele, pana ce se obtine un aluat neted. Se adauga putina sare si se lasa sa se odihneasca 10 minute. Din acest aluat se fac 6 clatite subtiri, care se prajesc pe ambele parti in grasimea incinsa, dupa care se pun deoparte.
Umplutura: se curata prazul si ciupercile. Prazul se taie rondele si se caleste in 20 g unt. Se adauga ciupercile taiate bucati si smantana, apoi se lasa sa fiarba la foc iute, pana ce se evapora tot lichidul. Se incorporeaza sosul de soia si mustarul si se gusta de sare si piper. Fiecare clatita se unge cu un strat subtire de branza moale, iar deasupra se intinde umplutura de praz si ciuperci. Se ruleaza, se aseaza intr-o forma unsa, se presara bucatele din untul ramas si se baga la cuptorul incins. Se lasa sa se rumeneasca circa 30 de minute (la 200 grade C).
|