Coastă de porc umplută cu mere
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 750 g coastă proaspătă, 1/2 kg mere, cimbru, sare, piper, 3-4 boabe ienibahar, 1/2 pahar vin, 1 linguriță făină.
Mod de preparare: Se alege o coastă mai mult lungă decît lată, se taie la mijloc ca să formeze o pungă, lăsînd o margine de 2 cm împrejur. Se freacă cu sare, piper, cimbru și boabe de ienibahar pisate. Se umple punga cu merele curățate de coajă și de semințe, tăiate în sferturi. Se coase punga și se așează coasta în tavă cu 1/2 ceașcă apă fierbinte. Se acoperă cu un capac și se fierbe la foc moale cam 1/2 oră. Se întoarce coasta, se adaugă încă 1/2 ceașcă cu apă fierbinte și se lasă să fiarbă iar 1/2 oră. Se scoate capacul și se dă la cuptor să se rumenească. Cînd este gata, se scoate friptura, iar în sosul rămas se adaugă făina, care se stinge cu vin. După 2-3 clocote, se strecoară. După ce s-a răcit friptura, se scoate ața, se așează pe o farfurie, iar deasupra se toarnă sosul.
|