Cocteil cu fructe de mare
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: Fructe de mare, unt, condimente, zeamă de lămîie, usturoi.
Mod de preparare: Salata din fructe de mare este disponibila in pungi de 400 g. Continutul se spala in apa rece, apoi se pun la fiert si se dau in clocot timp de zece minute, dupa care se scurg, se condimenteaza dupa gust si se prajesc in unt timp de cinci minute. Se adauga apoi zeama de lamaie, usturoi si se servesc calde cu diferite adaosuri.
Cocteilul din fructe de mare, in gramaje de 500 gr, se obtine spaland ingredientele sub jet de apa, fierbandu-le timp de 15 minute si servindu-se cu sosuri dulci sau acrisoare. Aceste semipreparate contin carne de scoici, calamar, pui de sepie, creveti decorticati, surimi (o specie de pestisori) si caracatita.
|