Cod cu ardei gras
Rețetă tradițională din Japonia
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 ardei gras verde, 1 ardei gras roșu, 1 ceapă, 1 cățel de usturoi, 1/2 legătură pătrunjel verde, 2 linguri unt, sare, piper, boia dulce de ardei, 600 g fileuri de cod, zeama de la 1/2 lămâie, 5 linguri făină, 2 ouă, ulei, felii de lămâie.
Mod de preparare: Ardeii tăiați julien, ceapa tăiată peștișori, usturoiul și pătrunjelul tocate se călesc în untul încins. Se condimentează cu sare, piper și boia după gust. Fileurile de cod se taie în 8 bucăți, se presară cu zeamă de lămâie și se lasă să stea 10 minute. Se cerne făina într-un vas, se amestecă cu sare și piper. Bucățile de pește se dau întâi prin făină, apoi prin ouăle bătute și se prăjesc cca 3 minute în ulei încins. Se servește peștele cu legume și se ornează cu felii de lămâie.
|