Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Cod cu ciuperci și cartofi natur
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 4 bucăți de cod, 800 g cartofi, 500 g ciuperci, 1 ceapă, 2 căței de usturoi, 4 linguri de ulei, 50 g unt, 1 legătură de pătrunjel verde, 1 lămîie, sare, piper, 1 frunză de dafin, 2 cuișoare, 2 linguri capere, oregano, vin.

Mod de preparare: Peștele se curăță, se spală și se taie în fileuri. Se condimentează, se așează într-o tavă împreună cu frunza de dafin, cuișoarele și feliile de lămîie.
Deasupra fileurilor, se pun rondele de ceapă și felii de usturoi, se stropesc cu ulei, se adaugă o cană de apă și vinul alb.
Se introduce tava în cuptor și se ține 25-30 de minute, în funcție de cît de groase sînt fileurile. Cartofii se curăță de coajă, se spală și se taie în cuburi.
Se pun la fiert în apă cu sare, se scurg și se amestecă fierbinți cu unt, verdeață tocată, sare și piper. Ciupercile se curăță de pieliță, se spală și se prăjesc în ulei.
Se lasă să scadă lichidul format, se amestecă bine cu sare, piper și oregano uscat.
Fileurile de cod se servesc cu ciupercile și cartofii natur fierbinți, presărate cu verdeață proaspăt tocată.
Peste fileurile de pește se mai pot presăra și capere atunci cînd sînt date la cuptor.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.