Cod cu ciuperci și praz
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 4 fileuri de cod (a 150 g), 2 linguri zeama de lamaie, 500 g ciuperci, 2 tulpini de praz (300 g), sare, faina, 5 linguri ulei, piper, 10 g unt (margarina), 2 linguri vin alb, 1 lingura smantana.
Mod de preparare: Se spala pestele cu apa rece, se zvanta si se stropeste cu zeama de lamaie. Ciupercile se curata si se taie in doua, prazul - spalat si curatat - se taie rondele.
Se lasa pestele sa se scurga bine, se sareaza, se da prin faina si se prajeste in 3 linguri de ulei incins, intre 3-5 minute pe fiecare parte (la foc potrivit). In restul de ulei se prajesc ciupercile si rondelele de praz, dupa care se adauga vinul, smantana si untul sau margarina. Se acopera tigaia cu un capac si se lasa sosul sa fiarba incet, la foc mic, circa 3 minute. Se gusta de sare si piper si se serveste langa codul prajit, eventual si cu cartofi fierti.
|