Cod cu sos de vin
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 55 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1,5 kg cod, 200 ml vin alb, 100 g ciuperci, 100 g unt sau margarina, 2 linguri de făină, 2 gălbenușuri, 3 cepe, zeamă de lămâie, sare, piper.
Mod de preparare: Ceapa se taie solzișori, se ține în apă rece 15 minute, se scurge, se presară într-o tavă și deasupra se pun peștele, ciupercile, câteva boabe de piper. Se stropesc cu vin și se dau !a cuptor, la foc potrivit, până fierbe peștele. Se scoate apoi din sos și se păstrează cald. Sosul se strecoară. Se încălzesc 50 grame de unt, se adaugă făină și se sting cu zeamă în care a fiert peștele. Se sărează și se lasă să se răcorească; se adaugă gălbenușurile, (restul de unt, facultativ) zeamă de lămâie, o linguriță de unt. Sosul se păstrează cald, la bain-marie.
Codul cu sos de vin se servește fierbinte.
|