Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Colac cu vișine
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Porții: 10

Ingrediente: 250 g unt, 250 g zahăr tos, 5 ouă, 1 borcan de compot de cireșe, praf de copt, 450 g făină, 100 ml lapte dulce, 100 ml smîntînă, 1 lămîie, pudră de scorțișoară, sare, 50 g miezuri de nucă, esență de vanilie, zahăr pudră.

Mod de preparare: Miezurile de nucă se taie mărunt sau se pisează și se pun într-un castron. Cireșele se scot din compot, se curăță de sâmburi și se pun la scurs într-o strecurătoare.
Într-un vas se mixează untul cu zahărul tos și ouăle până când nu se mai simt cristalele de zahăr.
Se adaugă o linguriță de esență de vanilie, o linguriță de pudră de scorțișoară, laptele dulce și smântâna.
Se presară coaja de lămâie rasă, un pliculeț cu praf de copt stins cu sucul de lămâie și sarea.
Se adaugă făina cernută, se mixează, se presară cireșele scurse, nuca tocată și se amestecă cu o lingură.
Se toarnă compoziția într-o tavă de chec rotundă, unsă cu unt, se introduce în cuptor și se coace timp de 30-45 de minute la foc mediu, încercând din când în când cu o scobitoare, dacă s-a copt.
Se poate decora cu o glazură din zahăr pudră amestecat cu sucul de la compot.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.