ColțunașI cu carne (II)
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: Coca: 400 g făină, 1 ou.
Umplutura: 300 g carne macră, 1-2 cepe, 60 g untură, sare, piper, 100 g unt.
Mod de preparare: Coca trebuie să fie puțin mai moale decât cea pentru tăiței. Aceasta se întinde pe o planșetă presărată cu făină, sub forma unei foi de circa 0,2 cm grosime din care se taie pătrate cu latura de 5-6 cm sau se decupează discuri cu gura unui pahar sau cu o formă specială. În mijlocul fiecărui pătrat se pune câte o linguriță de umplutură, după care se îndoaie două colțuri opuse, obținându-se triunghiuri, ale căror margini se strâng cu degetele și se lipesc bine. Trebuie să se lucreze repede, altfel coca se usucă și nu se mai pot lipi bine marginile.
Colțunașii gata pregătiți se pun la fiert într-un vas cu multă apă clocotită și cu puțină sare. După primul clocot, se amestecă imediat ușor cu o lingură de lemn ca să nu se lipească colțunașii de fundul vasului sau între ei.
Apoi se acoperă vasul și se fierb 10-15 minute după care se ia de pe foc, se scot cu o strecurătoare, se trec sub un jet de apă rece și se scurg bine de apă.
Se stropesc cu unt și se introduc pentru câteva minute în cuptor. Se servesc fierbinți
|