Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Colțunași cu șuncă

Timp de preparare: 1 h 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 300 g faina, 170 g unt, 1 lingurita coniac (sau rom), 100 g sunca taiata felii, 100 g smantana groasa, 2 linguri cascaval ras, 2 galbenusuri, 2 fire praz, nucsoara, sare, piper

Mod de preparare: Se amesteca faina cu sare. In mijloc se pun 150 g unt moale si se framanta, apoi se leaga aluatul cu 2 lingurite apa rece si coniac. Se acopera si se da 1 ora la rece.
Partea alba a prazului se fierbe in apa cu sare cca 8 minute. Se scurge bine si se taie felii fine. Sunca se taie bastonase subtiri.
Se topesc 20 g unt, se caleste prazul 2 minute si se adauga sunca. Dupa alte 2 minute se toarna smantana, se pune sare si piper si se lasa sa scada. Dupa ce se raceste, se adauga un galbenus si nucsoara.
Se intinde o foaie de aluat si se decupeaza patrate cu latura de cca 12 cm. Se repartizeaza umplutura in mijlocul fiecarui patrat, se presara cascaval ras, se umezesc marginile si se pliaza in triunghi. Se ung cu galbenus frecat cu o lingura de apa rece si sare si se coc la cuptor 30 minute.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.