Conopidă cu brânză Roquefort
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 1 conopida, 150 g branza Roquefort, 100 ml frisca nebatuta (smantana), 2 linguri ulei de masline, sare, piper alb macinat.
Mod de preparare: Puneti pe foc 1 litru de apa cu sare. Curatati conopida, spalati-o sub jetul de apa rece, separati buchetelele si fierbeti-o 20 de minute in apa sarata. Puneti conopida fiarta in robotul de bucatarie si mixati-o impreuna cu 3-4 polonice din apa in care a fiert, cu branza sfaramata, cu frisca sau smantana si cu piperul macinat, pana ce obtineti o crema neteda. Daca e nevoie, adaugati si putina sare (Roquefort-ul fiind sarat). Puneti crema in 4 cupe, turnati deasupra putin ulei de masline si serviti-o imediat (decorata, eventual, cu cateva bucatele de branza puse deoparte si cu cateva frunzulite de salvie proaspata).
|